Една от големите сцени на оперното изкуство  продължава да предоставя култура и

...
Една от големите сцени на оперното изкуство  продължава да предоставя култура и
Коментари Харесай

Тази вечер от виртуалния оперен афиш на Метрополитън - Евгений Онегин на Чайковски

Една от огромните подиуми на оперното изкуство  продължава да дава просвета и във времена, в които обществената изолираност е повече от наложителна. Подобно на множеството университети, театри и музеи, и в Ню Йорк намери начин да комуникира с феновете си, като представи Nightly Met Opera Streams. И консуматори от целия свят могат да гледат от формалния уеб страница на оперния спектакъл гратис едни от най-емблематичните му постановки през последните 14 години. 

Всеки стрийм се дава безплатно и стартира в 19:30 ч. нюйоркско време, само че поради часовата разлика, това не е най-удобното време за българските  представление ще са налични и в идващите 20 часа. Днес да вземем за пример ще можем да се насладим на операта на " Евгений Онегин ", с либрето по романа в стихове " Евгений Онегин " . Операта е любима част от репертоара на международните подиуми и има аудио- и видеозаписи на известни реализатори и диригенти от целия свят. Версията, която ни предлага " Метрополитън "  е от 24 февруари 2007 година, с присъединяване на Рене Флеминг, Рамон Варгас и Дмитрий Хворостовский, а диригент е големият Валерий Гергиев.



споделя в писмо до брат си, че концепцията за основаването на " Евгений Онегин "  му дава оперната певица Елизавета Лавровская, като първоначално композиторът подходил скептично, само че след къс размисъл подготвил за една безсънна нощ " сценариум на прелестната опера с текста на Пушкин ". За работата над либретото разчита и на помощта на поета Константин Шиловски, само че въпреки всичко по-голямата част от текстовете на ариите са основани от самия композитор.

Операта е в три дейности, като разказва историята на несподелената обич сред Татяна и Онегин. Рене Флеминг е невероятна в трагичната роля на срамежливата Татяна, която се влюбва в светския паркетен лъв Онегин, изигран от опустошително харизматичния Дмитрий Хворостовский. Първото деяние на операта показва Олга, сгодена за младия стихотворец Ленски. Годеникът ѝ идва с приятеля си Онегин, а сестрата на Олга – Татяна, моментално е привлечена от красивия посетител. Останала сама в стаята си, му написа, с което признава възприятията си. Онегин идва в дома на Татяна в отговор на излиянието ѝ и учтиво изяснява, че не заслужава тази любовта, тъй като той не е подобаващ за фамилен живот. Съветва я, да не споделя намерено своите чувства.

И още... 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР